Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΣΟΥΖΑΝ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ!

 της Ναταλίας Τσάκωνα    

            Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα δάσος της Ελλάδας, ζούσε μια "μαμά" κουνέλα, έγκυος.Τη λέγανε Κική και ήταν άσπρη, με κόκκινα μάτια και φουντωτή ουρά. Ζούσε σε ένα "σπίτι" φτιαγμένο από ξύλα και βελανίδια, διακοσμημένο με λουλούδια, πέταλα, ξυλάκια και πολλά καμπανάκια.
             Ο χρόνος περνούσε, ώσπου μια μέρα η μαμά γέννησε ένα κουνελάκι, τη Σούζαν, η οποία ήταν πολύ μικρή και δεν είχε βγει ακόμα έξω.
            Έπειτα από 3 μήνες η Κική αποφάσισε να την αφήσει να βγει, αλλά μόνο υπό έναν όρο, να μαζέψει χριστουγεννιάτικα "στολίδια" για το δέντρο. Η Σούζαν ήταν πάντα υπάκουη, όμως όταν βγήκε έξω, άρχισε να χοροπηδάει από δω και από κει, ώσπου παραπάτησε, έπεσε και έκανε βαρελάκια πέφτοντας από το βουνό.
            Όταν ξύπνησε, γιατί είχε λιποθυμήσει, είδε κάτι απίστευτο: ένιωσε λες και ήταν σε έναν άλλο κόσμο πιο ωραίο, σε ένα μέρος γεμάτο δέντρα (χριστουγεννιάτικα). Επίσης, υπήρχε ένα δρομάκι στη μέση γεμάτο με χρωματιστά φωτάκια που αναβόσβηναν χαρούμενα. Η Σούζαν ξετρελάθηκε και άρχισε να παίρνει από τα δέντρα τα ζαχαρωτά. Ύστερα άκουσε μια φωνή:
- Tι κάνεις εσύ εδώ; Και γιατί τρως τα ζαχαρωτά του Άι Βασίλη;
- Εεεεε; Παραπάτησα, ξύπνησα και ήμουν εδώ. Δεν ήξερα τι να κάνω και πεινούσα, ύστερα είδα αυτά τα γλυκά και δεν μπορούσα να αντισταθώ.     
- Καλά, καλά αλλά αν μέχρι αύριο δεν έχεις εξαφανιστεί από εδώ, δεν θα φύγεις ποτέ.
              Η Σούζαν πήγε να απαντήσει αλλά ο νάνος έφυγε. Έτσι άρχισε να σκέφτεται και της ήρθε μια ιδέα:
- Γιατί να μην ζητήσω βοήθεια από το Άγιο Βασίλη; Είπε και ακολούθησε τον νάνο που δεν είχε απομακρυνθεί πολύ και μετά από ένα τέταρτο χοροπηδήματος έφτασαν στο σπίτι του Άι Βασίλη.
            Έτσι, η Σούζαν η οποία τώρα ανησυχούσε για τη μαμά της, χτύπησε την πόρτα. Τίποτα, ξανά τίποτα και συνέχισε να χτυπάει μέχρι να καταλάβει ότι δεν θα της άνοιγε κανείς. Αλλά τότε πώς ο νάνος μπήκε πριν λίγο; Έτσι διαπίστωσε ότι έμπαιναν με διαφορετικό τρόπο. Η πόρτα είχε από κάτω ένα κενό και η Σούζαν μπήκε από κάτω. Δεν ήταν κανείς αλλά άκουγε φωνές από κάπου. Έτσι, αποφάσισε μιας και πλησίαζε το απόγευμα να κατέβει τα σκαλιά ήσυχα-ήσυχα για να μην την ακούσει κανείς. Κατέβηκε και δεν χρειάστηκε και πολύ δουλειά, γιατί ο Άι Βασίλης ήταν εκεί, την άκουσε προσεχτικά, της χαμογέλασε και της είπε να ακολουθήσει την καρδιά της. Η Σούζαν θύμωσε και σκέφτηκε τι εγωιστής και αλαζόνας που είναι ο Άγιος Βασίλης. Άκου εκεί "ακολούθα την καρδιά σου". Αυτό πώς έχει σχέσει με την βοήθεια που του ζητάω; 
             Είχε βραδιάσει και η Σούζαν νύσταζε, δεν άντεχε και πήγε να κοιμηθεί. Το πρωί που ξημέρωσε είδε μια γυναίκα (κουνέλα) πάνω από τα αυτιά της. Πέρασε λίγη ώρα και ύστερα κατάλαβε ότι ο Άγιος Βασίλης την γύρισε στο σπίτι της, επειδή αυτό ήταν που επιθυμούσε η καρδιά της πιο πολύ, μόνο που θα έπαιρνε πολύ καιρό και αυτός ο νάνος ήταν τελικά ένας κακός που είχε κάνει μάγια στην Χριστουγεννιάτικη Χώρα.             Έτσι αγκάλιασε την μαμά της η οποία δεν ήταν καθόλου έξαλλη και αποχαιρέτησε τον Άγιο Βασίλη...Ώσπου ήρθαν τα Χριστούγεννα και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου